Find den helt rigtige polermaskine

Mange bilejere glemmer vigtigheden af bilpolering. Når du polerer bilen, får den det helt perfekte finish. Faktisk kan du få følelsen af at få en spritny bilen igen, fordi det sidste finish bliver så flot. Typisk vælger bilejerne at gå til mekanikerne for at få poleringen udført. Dog kan du sagtens gøre det selv, hvis du anskaffer dig din egen poleringsmaskine. Med din egen maskine får du friheden til at polere din bil så ofte, du vil. Dette sparer dig penge i det lange løb, hvilket klart også er en fordel.

Den helt rigtige poleringsmaskine kan dog være svær at finde. Hvis det er første gang, du køber en poleringsmaskine, kan det især være svært. Vi guider dig til, hvordan du finder det præcise udstyr, sådan du vælger den korrekte poleringsmaskine.

Rotary eller Dual Action?

Udvalget af poleringsmaskiner er stort. Maskinerne fås i forskellige modeller i varierende prisklasser. Dog findes der hovedsageligt to former for poleringsmaskiner nemlig Rotary Maskiner og Dual Action Maskiner. Rotary Maskiner laver én direkte rotation og er derfor hurtig til fjernelse af snavs og lak. Den er en anelse sværere at benytte, men når du først har hånd om grebet, betaler det sig hurtigt.

En Dual Action Maskine laver rotationer i to forskellige typer. Det betyder, at du får en jævn polering, uden at du overse nogle spots på bilen. Maskinen er medgørlig og nem at anvende, og det er klart denne model, de fleste nybegyndere vælger. Risikoen for at komme til at brænde igennem lakken er nemlig også minimeret ved brug af Dual Action Maskiner, fordi friktion og varme flytte til et større område på bilen.

Vælg det optimale poleringsmiddel

Når du har valgt din poleringsmaskine, er det tid til at vælge det optimale poleringsmiddel også. Forskellen i poleringsmidlerne er deres slibeeffekt. Har bilen vaskeridser eller ridser, bør et meget slibende poleringsmiddel anvendes. Har bilen ikke nogen ridser, vil en lakrens være mere passende. Lakrens har ikke en slibende effekt, men renser i stedet lakken kemisk. Efter poleringsmidlet er det en god idé at lakforsegle lakken med voks. Her lukkes lakkens åbne porer, hvilket gør lakken mindre modtagelig over for flyverust og ridser. Voksen vil ligeledes give bilen en langt flottere og blank overflade.

Har du brug for flere gode råd til at vedligeholde din bil, kan du altid læse mere på biloplysninger.dk. Her kan du f.eks. læse om vedligeholdelse af forlygter samt pleje af bilen i fugtigt vejr.

Find den helt rigtige polermaskine
Find den helt rigtige polermaskine