Sådan sikrer du dig internet på hele bilferien

Hvis du snart skal på bilferie, og hvis det vigtigt for dig at have internet med på din bilferie, kommer der her et par tips til, hvordan du sikrer dig ikke at gå ned på data på turen.

Få et mobilabonnement med god dækning og data i EU

Først kan det være godt at få dig et mobilabonnement med god dækning. Se evt. dette dækningskort Telenor har lavet, som kan være relevant for dig med abonnement hos dem. Har du ikke dækning, kan du heller ikke komme på nettet.

Så skal du også have et abonnement, der giver dig mulighed for at bruge noget af din data i EU, hvis du skal køre ned igennem Europa og gerne vil have net på din mobil undervejs. Heldigvis er der EU data med i stort set alle mobilabonnementer i dag.

Book overnatning med adgang til WiFi

Så kan det også være en fordel at booke overnatninger på hoteller eller vandrehjem, hvor du har adgang til fri WiFi. Det kan blandt andet være med til at give din mobildata en pause, så du kan komme på nettet via WiFi, mens du er på hotellet.

Der er i dag mange hoteller, der tilbyder fri WiFi til gæsterne, så det er næsten lige før, at du skal gøre dig umage, hvis du skal finde et hotel, der ikke har inkluderet WiFi. Men der er stadig nogle stykker, der ikke er kommet med på vognen, så vær opmærksom på dette når du booker overnatninger.

Hold hele tiden øje med dit dataforbrug

Og så er det en god idé at holde øje med dit dataforbrug undervejs. Hvis du bruger alt din data, skal du pludselig betale mange penge pr. MB du bruger. Vil du gerne undgå dette, så vær opmærksom på mængden af data du bruger, så du ikke bruger mere end det, du har inkluderet i dit abonnement.

Du kan hele tiden se dit forbrug af data på enten din mobil eller inde på din teleudbyders hjemmeside, hvor du kan logge ind på Min Side og se dit forbrug.